28 Aralık 2016 Çarşamba

Biz Olmak Çok mu zor..



Dünyadaki 7 milyar 391 milyon 68 bin insandan sadece biriyim.
7 milyar 391 milyon 68 bin küsür insan…
Evet, çok büyük rakamlar ve hepsi birbirinden esrarengizler insanlar..
Kimisi zenci,kimisi kızıl,kimi çekik gözlü,kumral,esmer.. kimisi bilmem ne bela düşünsene bu kadar insanla aynı gezegendesin.

Ülke,eyalet,bölge,şehir,ilçe,semt,mahalle,sokak,bina,daire ve ben evet işte ben tam bu aşamadayım.
Mütavazi dairesinde mışıl mışıl uyuyan adam,apartmanın en üst katındaki bahtsız bedevi,iki kat arasında asansörde sıkışıp kalan mağdur ve en alt kattaki söylenen komşunun ortasında bir yerlerdeyim ben. Apartmanda sigara içen adi adamın,üst kattaki ayşe teyzenin,2. katta ki çok gürültü yapan  öğrenci evinin,6 çocuklu üst komşumun alt dairesinde oturan rahatsız edilmiş uykusuz amcanın yan dairesindeki dırdırcı kadının kapı komşusuyum ben. İşte bu kadar yakınım size ve tercumanım hislerinize.
Anlıyorsunuz değil mi dostlar BİZ aslında dünyadaki 7 milyar 391 milyon 68 bin insanın kapı komşusu,üst katındaki adam,öğrenci evindeki genç,dırdırcı kadın,sigara içen adi adam, apartman kapısını kapatmayan ve evine hırsız giren teyzelerle biriz. İşte gördünüz gözlerinizle sizde, hemen apartmanın demir tellerle çevrili, kapısı mavi boyalı, şu apartmanın önündeki ara sokaktaki boş arsada üstü başı çamur,annesinden dayak yiyeceğini bile bile o çamurda misket,çivi,taso,yakartop,futbol,saklambaç,.. oynayan haylaz çocuklar BİZ’iz.
Yemyeşil çimenler arasında oynayan yağ,peynir yemiş dinç mi dinç kırmızı yanaklı tonton çocuklarda var elbette. Hepimiz şehrin is kokan,geniz yakan sokak aralarındaki boş arsalarda top oynayan gülen,eğlenen çocuğu değiliz, bir kısmımızda telefonu olmayan her yağmurdan,rüzgardan sonra elektrik tellerine değen ağaçların kısa devre yaptırdığı elektrikleri bir gidip bir gelen, suyu kır çicekli ve rengarenk papatyalarla bezenmiş bir dereden derme çatma bir kanalla gelen,sırtında  iki ucu kova bir değnekle yama yukarı evine alnındaki emekle su getiren saçı gamzeli,bakışı utangaç,yüzü güleç annenin çocuğuyuz.
7 milyar 391 milyon 68 bin küsür insan…
işte bu kadar insan biriz beraberiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder